bgf luft

bgf top bgf

Fællesbestyrelsen

faellesbgf

Frivillighed i fremtiden - det var temaet en aften i Foreningshuset i Brørup med blandt andre Jonas Sørvig fra Svendstrup, som gav en iderig læring på, hvordan man skaber frivillige hænder til aktiviteter i en forening.

Den korteste sætning er, at foreningen skal beskrive aktiviteten/hjælpens omfang og med tidsangivelse.
Det lykkedes for Jonas i sin badmintonklub, hvor der nu efter strukturfornyelsen står folk på venteliste til at hjælpe til ved de forskellige arrangementer, som foreningen afholder for at samle penge til driften af aktiviteter.

Blandt andet er der indført, at ingen kan blive medlem uden at hver enkelt samtidig giver tilsagn om mindst 2 timers frivilligt arbejde pr. år.
På spørgsmål konstaterer Jonas, at foreningens nye frivillighedsstruktur har givet genlyd i lokalområdet, hvor en relativ lille forening nu er blevet synlig i området ved brug af de sociale medier og at andre foreninger er "forbløffet over den nye forenings status".
Med tro på ideer, motivation og ildsjæle lykkes mange arrangementer, selv om opstart også har haft sine udfordringer - ikke alting lykkes første gang.

frivillighed jonas2frivillighed michael mikkelsenfrivillighed dgifrivillighed3

Jonas`s pointe med den totale beskrivelse af opgaver er, at det i hans forening er det lykkedes at finde mange folk til de specifikke opgaver, som ellers lå hos bestyrelsen. Og dermed er det ikke svært at finde folk til bestyrelsen (8 mand + suppleanter) og et spillerudvalg (8 mand + suppleanter). Vedtægterne er ændret således at alle er på valg hvert år - men de sidste 5 år er kun 2 trådt ud. Med valg for kun 1 år giver der overskud/oversigt hos den enkelte med hensyn til familie og arbejde.

Michael Mikkelsen gav sin version af tanker/udfordringer som ny formand for BGF`s flerstrenget forening og med konklusion, at der fremadrettet vil blive afprøvet en ny frivilligheds-struktur ud fra Jonas`s grundideer - spændende at se om frivilligheden også vil stå i kø i BGF med dens forskellige idrætter.

DGI Sydvest var aftenens indbyder og 46 aktive tilhører lyttede interesseret til både information om Frivillighedsstrategi / rekruttering og motivation hvor det blev omtalt, at foreninger med en strategi har fået flere frivillige - læs mere herunder i de 2 links.

Foreningsledelse.

Tal om frivillighed i Danmark.

frivillighed1frivillighed2

Bruger login

Conventus